Jun 21, 2015

Yaz Okuma Şenliği 2015

Yılın en uzun gününü yaşayacağız bugün. Diğer bir deyişle yaz okuma şenliğimizi başlatma zamanı. Bugün okuma şenliklerim 2 yılını bitirip, 3. yılına giriyor ayrıca. Şenliğimizin doğumgünü kutlu olsun. Dokuzuncusuna ev sahipliği yapacağım okuma şenliklerinden Bahar Okuma Şenliği başlıyooorrr.

Yaz tatili olduğu için, logomuzdan da fark edeceğiniz üzere şenliğimiz bu sefer hem küçüklere hem büyüklere. Anneler babalar, ablalar ağabeyler, teyzeler, halalar, amcalar, dayılar, enişteler çocuklarınızla, kardeşlerinizle, yeğenlerinizle birlikte katılabilirsiniz şenliğe. Herkesin kategorisi ve puanı kendine göre tabii.

Kurallar:
  • Etkinlik bugün başlıyor ve 22 Eylül 2015’te sona erecek (21 Haziran'dan önce başladığınız veya 22 Eylül'den sonra bitirdiğiniz kitaplar kapsam dışı kalacak. Tarihlere dikkat!)
  • Etkinliğe 21 Haziran 2015 – 22 Eylül 2015 tarihleri arasında canınızın istediği vakitte katılabilirsiniz.
  • Okuduğunuz her bir kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece birine saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz.
  • Kategorilerin tamamını okumak zorunda değilsiniz. Puanlama sistemimiz esnek. Yapılabilecek en yüksek skor diye bir şey yok. Amaç okuyabildiğimiz kadar çok okumak.
  • Toplamda büyükler için 22, küçükler için 11 kategori var. Canınız hangi kategoriden istiyorsa onu okuyun. Amacım esneklik sağlayarak katılımcıları belli türde kitaplar arasına sıkıştırmamak ve katılımcı sayısını artırmak.
  • Okuyacağınız her bir kitap 10 puan değerinde. Sadece büyüklerde son 5 kategoride, küçüklerde son 3 kategoride alabileceğiniz ekstra puanlar var.
  • 3. kategori dışında hiçbir kategori için sayfa sınırlaması yok.  
  • Bir kategori için birden fazla kitap okuyarak daha fazla puan kazanamazsınız. Örneğin bir distopya kitabı okuyanlar 10 puan kazanacak ama iki distopya kitabı okuyan 20 puan kazanamayacak. 
  • Bir kitabı birden fazla kategoriye saydıramazsınız. Örneğin hiç okumadığınız bir yazardan bir savaş romanı okuyup 10+10=20 puan kazanamazsınız. 
  • Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya veya instagramda paylaşacağım şenlik görselinin altına yorum bırakması gerekiyor. (Hem buraya hem instagrama yorum bırakıyorsanız, burada instagram kullanıcı adınızı da belirtmenizi rica ediyorum) Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da blogu olan katılımcılarla iletişime geçerek hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler. 
  • Ağustos'un 8'inde ve Eylül'ün 22'sinde  bir yayın yaparak kimin ne okuduğunu soracağım ve sıralamaları buradan duyuracağım. O yayınımın altına yorum bırakarak hangi kitapları okuyarak kaç puana ulaştığınızı bildirebilirsiniz.
Puanlama Sistemi:
  • Yukarıda da belirttiğim gibi her kitap 10 puan değerinde.
  • Büyüklerde son 5, küçüklerde son 3 kategoride yer alan her bir kitap da 10'ar puan değerinde. Ekstra puanlı kategorilerde, okunması gereken tüm kitapları okumayı tamamladığınızda ekstra puanları da almaya hak kazanıyorsunuz.
  • Güncelleme tarihi itibariyle okuduğunuz toplam sayfa sayısı dört basamaklı bir sayıysa ilk iki hanesi, beş basamaklı bir sayıysa ilk üç hanesi toplam puanınıza eklenecek. 
  • ÖRNEK PUANLAMA: Diyelim şenliğin sonuna geldik. Katılımcı ilk 10 kategoriden birer kitap okudu. Bir de son kategoriyi tamamladı. Yani katılımcı toplam 14 kitap okudu. Diyelim ki toplamda da 9.695 sayfa okudu. Bu katılımcının alacağı puan:
    • Okunan kitaplardan: 14*10=140
    • Son kategoriyi tamamladığı için ekstradan 40 puan
    • 9.695 sayfa okuduğu için 96 puan
    • Toplamda 140+40+96 = 276 puan
  • Sıralamaları bu puanlara göre yayınlayacağım. Umarım kafanızı çok karıştırmadım.
Kategoriler / Büyükler İçin: 

1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).

2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.

3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.

4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).

5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).

6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.

7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.

8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.

9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).

10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.

11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.

12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).

13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan. 

14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).

15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).

16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.

17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).

18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan)Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.

19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).

20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.

21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
Örnek: Susuz Deniz / Arthur C. Clarke, Deniz Kıyısında Koşan Ala Köpek / Cengiz Aytmatov, Deniz İşçileri / Victor Hugo.

22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
Temaları zorlaştırıp kolaylaştırmak sizin elinizde. Bu kategoride herhangi bir edebi türe ilişkin 4 kitap okuyabileceğiniz gibi (örneğin 4 bilim kurgu kitabı), tek bir ülke veya bölge edebiyatına ait (örneğin İngiliz edebiyatı), tek bir yazara ait, tek bir konuya ait (örneğin ölüm temalı kitaplar), tek bir edebiyat ödülüne ait (örneğin Pulitzer ödüllü kitaplar) kitaplar okuyabilirsiniz.

***********************************************
Kategoriler / Küçükler İçin: 

1. Kategori (10 puan): Canının istediği bir kitap.

2. Kategori (10 puan): Resimli bir kitap.

3. Kategori (10 puan): 150 sayfadan uzun bir kitap.

4. Kategori (10 puan): Hayvan temalı bir kitap (Sadece hayvanların olduğu veya ana karakterin bir hayvan olduğu bir kitap).

5. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.

6. Kategori (10 puan): Bir yazarın tavsiye ettiği bir kitap.

7. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması olan bir kitap.

8. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur)

9. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız iki yazardan birer kitap. 

10. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap.
Örnek: Susuz Deniz / Arthur C. Clarke, Deniz Kıyısında Koşan Ala Köpek / Cengiz Aytmatov, Deniz İşçileri / Victor Hugo.

11. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan üç kitap.

Eveeet, artık sıra sizde. Düşünün, taşının, evdeki kitaplar acaba hangi kategorilere uyuyor bir bakın. Kitap seçme kısmı bence şenliğin en eğlenceli kısımlarından biri.

Katılmak isteyen herkese şimdiden çok teşekkürler. Aşağıya yorum bırakarak etkinliğe katılım durumunuzu belirtin lütfen. Kitaplarınızı belirleyip de blogunuzda yayınladığınızda da yorum bırakın ki bağlantıları güncelleyeyim.

Bu şenlikte instagramda yine faal olacağız. Kullanacağımız hashtag'ler #yazokumasenligi ve #senlikbahaneokumaksahane Şenlik boyunca okuyacağınız/okuduğunuz kitap kulelerinin veya okuma hallerinizin fotolarını bu hashtaglerle paylaşırsanız sevinirim.

Keyifli okumalar...

KATILIMCILAR (BÜYÜKLER):
  1. Şule Green
  2. Yazı Perver
  3. Elif Başak Aslanoğlu
  4. MehtapveKitap (Asabi Bakire)
  5. Black Pearl
  6. Yasemin Demirkaya (Okuma listesi yayında)
  7. Gül Özdemir
  8. Yağmur Kız
  9. Arayan Kedi
  10. Mila Mellark
  11. Tuğçe Yalaz (Okuma listesi yayında)
  12. Rafına Sığmayanlar
  13. Oya K (Okuma listesi yayında)
  14. Bize Her Yer Okul (Okuma listesi yayında)
  15. Yonca İnce (Okuma listesi yayında)
  16. Gece Yürüyüşü (Okuma listesi yayında)
  17. NeşveBahş (Okuma listesi yayında)
  18. Sanatın Saklı Sırları
  19. Esra Ünal (Okuma listesi yayında)
  20. arkeoloji_16 (Okuma listesi yayında)
  21. Kitap Sanatı (Okuma listesi yayında)
  22. Ahu Kader (Okuma listesi yayında)
  23. Pilli Kütüphane (Okuma listesi yayında)
  24. Rosehearted (Okuma listesi yayında)
  25. Saadet Uslu (Okuma listesi yayında)
  26. Hülya Lucy (Okuma listesi yayında)
  27. Esseve Rin (Okuma listesi yayında)
  28. Leyla Atçeken (Okuma listesi yayında)
  29. Şule Uzundere (Okuma listesi yayında)
  30. Doğan Sakarya (Okuma listesi yayında)
  31. Duygu Sakarya (IG: eskizamansevdalisi) (Okuma listesi yayında)
  32. Tony Montana (IG: sittingball) (Okuma listesi yayında)
  33. Sebra Gündoğdu (Okuma listesi yayında)
  34. Leyla (IG: leyla.punar)
  35. Pinuccia'nın Kitapları
  36. Morfea (IG: purkinjenin_kitapligi) (Okuma listesi yayında)
  37. Tülin Taşeli (Okuma listesi yayında)
  38. Husna Kalyoncu (IG: hsnklync) (Okuma listesi yayında)
  39. Melike Sinem Şen
  40. Kitaplarla Beslenmek
  41. Neslihan (Şah-Ru) (Okuma listesi yayında)
  42. _aybeniz_hasanova (IG)
  43. okumadan_olmaz (IG)
  44. bluegizz (IG)
  45. hulyaukte
  46. esinbusrabekce (IG)
  47. mykitapkilifim (IG)
  48. prensesdeyil (IG)
  49. eulutas (IG)
  50. mugemsi (IG)
  51. kitapveck (IG)
  52. ozeat (IG)
  53. hulyaukte (IG)
  54. neslider (IG)
  55. oznurgrms (IG)
  56. kronik_unutkann (IG)
  57. maviliebru (IG)
  58. gonlumunzinciri (IG)
  59. segese (IG) (Okuma listesi yayında)
  60. ibrahimkart1980 (IG) (Okuma listesi yayında)
  61. oznurbayer (IG)
  62. gkcayhan (IG)
  63. fatmaozgur12 (IG)
  64. ozlemblrngl (IG)
  65. arzu_urkmez (IG)
  66. _rabia_87 (IG)
  67. elifzge (IG)
  68. iratrifan (IG)
  69. sultaniyee (IG)
  70. sedaeryasar (IG)
  71. dnzgrfs (IG)
  72. kitaplahayat (IG)
  73. kanelamina (IG)
  74. kedilipinar (IG)
  75. ozlm_u (IG)
  76. cantamdolucicekle (IG)
  77. irmakkoyunseven (IG)
  78. hndtuana (IG)
  79. esrabetull (IG)
  80. yasenhobi (IG)
  81. zeynep.turkk (IG)
  82. arbunaz (IG)
  83. domateskurdu (IG)
  84. ayskty (IG)
  85. tardisgorenmasumdunyali (IG)
  86. kitabimnerede (IG)
  87. pseneer (IG)
  88. sellenimo (IG)
  89. ozlembasarir_ (IG)
  90. eskizamansevdalisi (IG)
  91. okuyann (IG) (Okuma listesi yayında)
  92. shramanan (IG)
  93. dilekizarusss (IG)
  94. hande_dilbaz (IG)
  95. mikrobikkkk (IG)
  96. sylviac00per (IG)
  97. parisindelisi (IG)
  98. seprenoncu (IG)
  99. snmdmrdvn (IG)
  100. __tubba__ (IG)
  101. _oske_ (IG)
  102. yigit_tugba (IG)
  103. sedagrtkn (IG)
  104. Selin
  105. Kübra Dinç (Okuma listesi yayında)
  106. Ayşe Koç
  107. Sweet Leaf
  108. Pia (Okuma listesi yayında)
  109. Nurun Dünyası (Okuma listesi yayında)
  110. aaysenurakan (IG)
  111. suyorumcusu (IG)
  112. evrenj (IG)
  113. Her bi renk (Okuma listesi yayında)
  114. tomtom_serap (IG)
  115. pecenus (IG) (Okuma listesi yayında)
  116. Tuna Başar (Okuma listesi yayında)
  117. bydgoszcz
  118. Arinna (Okuma listesi yayında)
  119. Aykut Kısa (Okuma listesi yayında)
  120. Salih (Okuma listesi yayında)
  121. Geheimnis (Okuma listesi yayında)
  122. cokkitapazzaman (Okuma listesi yayında)
  123. mutluydum (Okuma listesi yayında)
  124. Kutuphane Cadisi (Okuma listesi yayında)
  125. banucd
  126. oylesine biri
  127. Paul Muad-Dib (Okuma listesi yayında)
  128. Gülay Cansever (Okuma listesi yayında)
  129. maviumut (Okuma listesi yayında)
  130. havvagac (IG)
  131. _svl_7 (IG)
  132. secil_ve_kitaplari (IG)
  133. tavsiye.kitaplar (IG)
  134. revna86 (IG)
  135. evrizga (IG)
  136. nurrkarakurt (IG)
  137. ceren.yildizz (IG)
  138. ceydaataberk (IG)
  139. destinasbooks (IG)
  140. SERAP (Okuma listesi yayında)
  141. melisss
  142. okitapbukitap (Okuma listesi yayında)
  143. Şevval Sarıtaş (Okuma listesi yayında)
  144. derinmim (IG)
  145. ayseeesenn (IG)
  146. fatmaygocer (IG)
  147. bnsevgi (IG)
  148. morrje (IG)
KATILIMCILAR (KÜÇÜKLER):
  1. Enes Talha Demirkaya (Okuma listesi yayında)
  2. Derin Kurnaz (IG: neslider)
  3. Yaren (IG: gyodurmaz)
  4. Ege Aydın (IG: hevalege)
  5. Deniz Sipahi (Okuma listesi yayında)
  6. Rosehearted
  7. eylulilgin_b (IG) (Okuma listesi yayında)
  8. cerend

108 comments :

  1. Çok eğlenceli kesinlikle katılıyorum.
    Hayırlı uğurlu olsun!

    ReplyDelete
  2. Ben varim, ama bir sorum var: Kitaplarin hepsini en basta mi secmemiz gerekiyor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. En başta belirliyoruz ama okurken değişiklikler yapabiliyoruz.

      Delete
    2. Tesekkurler cevabiniz icin.

      Delete
    3. en başta seçme zorunluluğu yok. Okurken kitapları kategorilere uydurarak okuyorum ben.

      Delete
  3. Merhaba:) Ben katılmak istiyorum.

    ReplyDelete
  4. http://gulaycansever.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pinar beni unutmussun 😂😂😂

      Delete
    2. Ya ben okuma listesini vermemisim ki. Kusura bakma pinar :) http://gulaycansever.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015-okuma-listesi.html?m=1

      Delete
  5. Oley. Bahar sistem bitmese de su ev yerlessin ben de varım.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. ve listemi hazırladım :) herkese bol okumalar diliyorum.
      http://yasemindemirkaya.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-ve-listem-2015.html

      Delete
  7. Kendi tema kayegorisinde kütüphaneden alacağımız 4 kitsp sayılır mı? Bu arada senliğe katılıyorum

    ReplyDelete
  8. Merhaba ben de katılmak istiyorum. Umarım bu defa tamamlayabilirim şenliği.Teşekkürler

    ReplyDelete
  9. Ben blogunuzu kış okuma şenliğinden beri takip ediyorum. Çok güzel bir iş başarıyorsunuz. :) Kendimi bir kitap kurdu olarak göremediğimden hiç bir şenliğe bu zamana kadar katılmadım. Ama bu sefer belki bu senlik vesilesiyle okuma hızım artar diye düşünüyorum. Çok fazla kategori bitiremesem de kendimi bir sınayayım dedim. Hayırlısıyla ben de varım diyorum. Umarım hakkıyla yerine getirebilirim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle insanın okuma hızını olumlu şekilde etkiliyor. Deneyin bence, birşey kaybetmezsiniz :)

      Delete
  10. Biz bunu bitirdik diyelim , sadece bu kadar kitapla mı sınırlı kalacak ? Puanımızı arttırmanın bir yolu var mı?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne kadar çok sayfa kitap okursanız puanınız o kadar artar.

      Delete
  11. Ben de varım!
    http://kahvekokulukitap.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  12. Merhabalar :) ben de katiliyorum , surec boyunca herkese keyifli okumalar diliyorum :)

    ReplyDelete
  13. Senlıge 1 kere katılmıstım sadece o zamanlar cok daha basıttı senlıkler sımdı cok daha zor. basta teyzeler halalar dayılar dıye gırıs yapınca benım de katılasım geldı. 3 kucuk cocukla tekrar katılmak ıstıyorum sırf zamanımı daha verımlı kullanmaya ıtsın dıye. Bıtırebılcegıme ınanmıyorum ama ben hayatını dısardan bır etkı olmadan dısıplıne edemeyen bırıyım sırf bunun ıcın katılmak ıstıyorum bakalım. ılk kıtabımı buldum okumaya baslıyorum ıns.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu da Benım Kıtap Lıstem http://sudagidan.blogspot.ch/2015/07/2015-yaz-okuma-senlg-ktap-lstem.html

      Delete
  14. Kis okuma senligine katilmistim, baharda yeterince dinlenmeye aldim kendimi. Kategoriler cok hosuma gitti. Yaz okuma senliginde ben de varim!!! :) Herkese keyifli okumalar!

    ReplyDelete
  15. Çoğu kategorim boş.
    Ama şimdilik böyle:

    http://dusuncesizlikler.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  16. Katıldım :)
    http://nesvebahs.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-baslyooor.html

    ReplyDelete
  17. Kesinlikle katılıyoruuuum ! ^-^

    ReplyDelete
  18. Merhaba :) Bende katıldım :)
    http://usengeckizinkitapligi.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  19. Ve başladı:))Harika kategoriler eğlenceye ve okumaya devam:))Yine ikiye bölmek zorundayım.
    1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
    1984-George Orwell-Can-160
    2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
    Yalnız Kurt ve Yavrusu 3-Düşen Kaplanın Islığı-Kazuo Koike-Marmama Çizgi-304
    3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
    Duygu-Işıl Parlakyıldız-Müptela-672
    4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).
    Aşkın Ritmi-Kylie Scott-Yabancı-320
    5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).
    Lisede Kan ve Cesaret-Kathy Acker-Sel-208
    6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
    Araştırılıyor
    7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
    Araştırılıyor
    8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
    Araştırılıyor
    9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
    Yüksek Şatodaki Adam-Philip K.Dick-6.45-459
    10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
    Kurgudan da Garip-Chuck Palahniuk-Ayrıntı-256
    11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
    Doctor Who-Eoin Colfer,Neil Geiman-İthaki-504
    12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).
    Foto Sabah Resimleri-Ayşe Kulin-Everest-132 (1997 Sait faik hikaye Armağanı)
    13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan.
    Araştırılıyor
    14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
    Araştırılıyor
    15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
    Kötü Çocuklar-M.Leighton-Optimum-299
    16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
    Son Tanık-Glenn Meade-Kırmızı Kedi-436
    17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
    Araştırılıyor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Size bir soru sorsam ? Daha önce katıldınız herhalde.Şenlik bitince biz sadece puanları mı vereceğiz? Hepsinin resmini çekmeye gerek var mı?

      Delete
  20. Devamı
    18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.
    İngiliz : Cahillikler Kitabı-John Lloyd,John Mitchınson-Ntv-278
    Fransız :Albert camus yada Maxime Chattam
    Alman : Dönüşüm-Franz Kafka-Can-104
    19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
    Tut Elimi-Rebecca Donovan-Parodi-490
    Benimle Kal- Rebecca Donovan-Parodi -544
    Aşk Yakar- Rebecca Donovan-Parodi -456
    20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
    Türk Kadın :Kimliksiz-Selvi Atıcı-Müptela-520
    Türk Erkek : Masturi Kabare-Ahmet Sami-Artemis-380
    Yabancı Kadın : Gri Gölgeler Arasında-Ruta Sepetys-Deli Dolu-309
    Yabancı Erkek : Hacıyatmaz-Kurt Vonnegut-April-232
    21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
    Erkek
    Öteki Erkekler-Aras Güngör-Sel-216
    Gündüz Erkek Gece Kadın-David Dumartier-Arunas-213
    Yanlış Kadınlar Yanlış Erkekler-Atilla İlhan-Bilgi-224
    22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
    Araştırılıyor

    ReplyDelete
  21. Merhaba, kategorileri inceleyip kitap secmeye calisirken fark ettim. 21. Kategorinin puanlanmasinda bir yanlislik var sanki :)
    3 kitap okumamiz gerek. 3 kitabi da okursak ekstra 40 puan aliyoruz toplam 70 puan oluyor.

    ReplyDelete
  22. ben de varım dört gözle bekliyordum
    listemin bir kısmı hazır ama tamamını yayınlamaya ve okumaya
    5 temmuz gunu başlayabilecegim
    sınav sonrası :)
    siz beni şimdiden ekleyin...

    ReplyDelete
  23. Bende katiliyorum. Listem burada: http://www.ahukader.de/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  24. http://pillikutuphane.blogspot.de/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015-benim-listem.html


    Bu sefer liste içime sindi. Katılıyorum :D

    ReplyDelete
  25. katılıyorum, bu sefer iyi olacak inş ;) bir sorum var yeğenim kücükler icin kategorisine katılsa ben blogerımdan onun okuduklarını paylaşabilir miyim?
    bu arada benim listem
    http://aylininannesi.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-listemmmmmmmmmmmmmmmmm.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kücükler icin olan kısma beni de yazar mısınız?
      bide 600 sayfalık kitap kategorim icin mesnevi sectim şimdilik eğer onu okursam 911 sayfalık kitabın ilk 600 sayfası kabulmüdür?

      Delete
    2. Maalesef. Başladığınız bir eserin tamamının okunması gerekiyor.

      Delete
  26. Ben de katılmak isterim sanırım küçükler katogorisine Deniz'de katılacak. Listemizi hazırlayalım....

    Bu arada bir önceki küçüklerin sonuçları ne oldu acaba?

    ReplyDelete
  27. Hulya.Lucy Okuma Listesi (ig: hul_ya)
    1.Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
    Çocuk Kalbi- Edmondo De Amicis- Kırmızı Kedi Yayınları- 304 sayfa
    2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
    Çizgilerle Nazım Hikmet- Müjdat Gezen- Savaş Dinçel- Ka Kitap- 136 sayfa
    3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
    Middlesex- Jeffrey Eugenides- Domingo Yayınları- 605 sayfa
    4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).
    Hulusi Tunca İle Yetmişler- Hulusi Tunca- Esen Kitap- 327 sayfa ( 70’li yıllardaki Hey Dergisi müzisyen röportajlarını ve Top 10 listelerini içeriyor)
    5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).
    Cennetin Kökleri- Romain Gary- Agora Kitaplığı- 498 sayfa
    6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
    1984- George Orwell- Can Yayınları- 350 sayfa
    7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
    Kuyucaklı Yusuf- Sabahattin Ali- YKY- 222 sayfa
    8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
    Elveda Haziran- Sarah Jio- Arkadya Yayınları- 348 sayfa
    9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
    Konstantiniyye Oteli- Zülfü Livaneli- Doğan Kitap- 476 sayfa
    10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
    Anayurt Oteli- Yusuf Atılgan- YKY- 108 sayfa
    11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
    Arızalı Kalpler- Özen Yula- Everest Yayınları- 118 sayfa
    12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).
    Henüz karar veremedim ( 1992 yılı olduğu için muhtemelen Oya Baydar okuyacağım)
    13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan.
    Fare Kapanı- Agatha Christie- Altın Kitaplar- 174 sayfa
    14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
    Henüz karar veremedim. (Tercihim Doris Lessing yada Alice Munro olacak)
    15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
    Kağıt Ev- Carlos Maria Dominguez- Jaguar Yayınları- 89 sayfa
    16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
    Beklenmeyen Misafir- Agatha Christie- Altın Kitaplar-159 sayfa
    17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
    Karasevdalılar- Javier Marias- YKY- 282 sayfa

    ReplyDelete
  28. Hulya.Lucy Liste Devamı (ig:hul_ya)
    18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.
    İngiliz: Haatchi ve Küçük Dostu- Wendy Holden- Koton Kitap- 181 sayfa
    Fransız: Kadının Işığı- Romain Gary- Agora Kitaplığı- 127 sayfa
    Alman: Gertrud- Hermenn Hesse- YKY- 186 sayfa
    19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
    Hırsız ve Burjuva- Hüsnü Arkan- Kırmızı Kedi Yayınları- 218 sayfa
    Menekşeler Atlar Oburlar- Hüsnü Arkan- Kırmızı Kedi Yayınları- 206 sayfa
    Mino’nun Siyah Gülü- Hüsnü Arkan- Kırmızı Kedi Yayınları- 252 sayfa
    20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
    Şirin Cemgil:Bir Amazon Kadını- Füsun Erbulak- Affectum Libris Yayınları- 151 sayfa
    Sevginin Büyüsü- Beth Hoffman- İndigo Yayınları- 398 sayfa
    Mütevazi Bir İntikam- Bahadır Cüneyt Yalçın- April Yayıncılık- 285 sayfa
    İçerdeki Kedi- William S. Burroughs- Sel Yayıncılık- 101 sayfa
    21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
    Porsuk Ağacı Cinayeti- Agatha Christie- Altın Kitaplar- 175 sayfa
    Zarif Bir Cinayet Gecesi- Agatha Christie- Altın Kitaplar- 232 sayfa
    Cinayetler Oteli- Agatha Christie- Altın Kitaplar- 176 sayfa
    22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
    Tema: Aşk-Romantik Kitaplar
    Agapi- Sarah Jio- Pena Yayınları- 276 sayfa
    Deniz Feneri Koyu- Kimberley Freeman- Arkadya Yayınları- 486 sayfa
    Mucizeler Yağarken- Kristin Hannah- Pegasus Yayınları- 258 sayfa
    Miyav! Yarın Yeni Bir Hayata Başlıyorum- Gilles Legardinier- Pegasus Yayınları- 367 sayfa

    ReplyDelete
  29. Şenlik listem hazır,
    http://lemonreads.blogspot.com.tr/2015/06/okuma-senligi-yaz-2015.html

    ReplyDelete
  30. ben de varım!
    http://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2015/06/pinucciann-yaz-okuma-senligi-kitap.html

    ReplyDelete
  31. Sizinle birlikte etkinliklere katılmak büyük bir zevk.Sayenizde daha verimli ve kaliteli bir okuma yaptığıma inanıyorum.Tabii ki varım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okumayı planladığım şenlik listem yayında
      http://kitaplarlabeslenmek.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senliginde-okumay.html?m=1

      Delete
  32. Ben de katılıyorum. İşte listem: http://suleuzundere.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015-listem.html

    ReplyDelete
  33. Merhabalar Pınar hanım,

    Şenliğe ben ve ablam katılacağız. Ablam intagram üzerinden de katılacak benim blog üzerinden de listesini yayınlayacak.

    Benim Listem:

    http://big1boss.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    Ablamın listesi:

    http://big1boss.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015-duygu.html

    Ayrıca ablamın instagram kullanıcı adı @eskizamansevdalisi

    ReplyDelete
  34. Merhabalar ben de katılıyorum. İnstagram'da da @sittingball hesabimla katılacağımı bildirmiştim.
    Bu da listem: http://hayatinbirkosesi.blogspot.com.tr/2015/06/pinuccia-nin-yaz-okuma-senligi-2015.html?m=1

    Daha önce kendi kendime kış şenliği yapmıştım. İlk kez gerçekten katılacağım. Çok heyecanlıyım. Umarım hepimiz için güzel geçer. :)

    ReplyDelete
  35. Ben de katılmak isterim ;) Başvurular buradan sanırım :p

    Cv'm için bakınız: http://sebonungunlugu.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  36. katılıyorum. İnstagram kullanıcı adım leyla.punar

    ReplyDelete
  37. Ben de katıldım şenliğe işte listem http://mormorfeaa.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi.html herkese iyi okumalar :)

    ReplyDelete
  38. http://adadenizi.blogspot.com/2015/06/1.html

    Kitap listem burada

    ReplyDelete
  39. Merhaba. 8 yaşındaki oğlum da şenliğe katılıyor, listesi aşağıda. Blog oğluma ait. şimdilik ben yazıyorum takibe alırsanız sevinirim. Ben Yasemin Demirkaya bu arada :)

    http://enesinkitaplari.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  40. Katılıyorum.. İşte listem:
    http://gezgininnotdefteri.com/2015/06/23/2015-yaz-okuma-senligi-listem/

    ReplyDelete
  41. Katıldığımı instagramdan (@hsnklync) belirtmiştim. Sadece listemi kurcalatmak istedim size*.*
    http://hsnklync.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi15.html?m=1

    ReplyDelete
  42. Şenliğe katılıyorum,💕💕

    ReplyDelete
  43. http://adadenizi.blogspot.com/2015/06/denizin-okuma-senligi-listesi.html

    Deniz'in listesi birkaç eksikle tamam. Deniz Sipahi (ben resmi şeyler dışında kendi soyadımı kullanıyorum da:))))

    ReplyDelete
  44. Listem de hazır ben de hazırım!

    http://segesegese.blogspot.com/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015-okuma-listem.html

    ReplyDelete
  45. Listemi ve raporlarımı blogda yayınlamaya devam edeceğim ama okuduğum yer ile ilgili birkaç kelam ettiğim yer instagram hesabım ( https://instagram.com/purkinjenin_kitapligi/ ) @purkinjenin_kitapligi pinnuciacım burada yazacağını bilmiyordum, o yüzden böyle sonradan sonradan iş çıkardım sana ama adımın yayına ekleyebilirsen çok sevinirim :)

    ReplyDelete
  46. Katılıyorum!
    http://karakutunotlari.blogspot.com/2015/06/yaz-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  47. Temamın beğenilmesine çok sevindim, ne izni, onore oldum.

    Hatta bu şenliğe katılmayacaktım, sanırım yine de olduğu kadar katılmaya karar verdim. :) Birkaç güne başlarım.

    ReplyDelete
  48. Ben de şenliğe katılmak istiyorum ama liste hazırlamadım. Liste belirlemeden katılsam olur mu?

    ReplyDelete
  49. Ben ıg den oznurgrms listem burda:)
    1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
    Denizler Altinda Yirmi Bin Fersah-Jules Verne-İthaki-Cilt1-2-824 sf
    2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
    Psikoloji-Nigel J. Benson-Ntv-176
    3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
    Taht Oyunları-George R.R. Martin-Epsilon-847
    4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).
    Gırnatacı-Ercüment Cengiz-Everest-334
    5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).
    Küçük Prens
    6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
    Harry Potter ve Sırlar Odası-J.K.Rowling-YKY-314 (Amerika da bir dönem ilk dört kitabı yasakmış)

    7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
    Dokuzuncu hariciye Koğuşu-Peyami SAFA-Alkım-128
    8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
    Dalgalar-Virginia WOOLF-Kırmızıkedi-254
    9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
    Ölümsüz Kalp-Serdar Özkan -Artemis-304
    10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
    Bülbülün Kırk Şarkısı-İskender PALA-Kapı-590

    11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
    Otranto Şatosu-Horace Walpole-Bordosiyah-160
    12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).

    13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan.
    Uğultulu Tepeler-Emily Bronte-Bordosiyah-416
    14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
    Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).

    15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
    Altın Kent-John-Twelvw Hawks-DK-284
    16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
    Şah Mat-Mario Mazzanti-Sonsuz-512
    17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
    Sessiz Oda-Lori Schiller-Martı-468

    ReplyDelete
  50. devamı:
    18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.
    İngiliz:Altın-Chris Clevae-Pegasus-384
    Frnasız-Vercoquin ve plankton-Boris Vian-Altıkırkbeş-207
    Alman:Momo-Michael Ende-Kabalcı-303
    19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
    Ahmet Cemil Akıncı-Peygemberler Tarih Cilt4-408 sf
    Ahmet Cemil Akıncı-Peygemberler Tarih Cilt5-528 sf
    Ahmet Cemil Akıncı-Peygemberler Tarih Cilt6-566 sf
    20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
    Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.
    Elmayı yılan Isırdı-Agatha Cristie-Altın kitaplar-172
    Şehir ve Şehir-China Mieville-Yordam-336
    Yaşamın Ucuna Yolculuk-Tezer Özlü-YKY-126
    Gurbet Kuşları-Orhan Kemal-tekin-362

    21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
    Gölge ve Kemik-Leigh- Bardugo-Martı-384
    Gölge Sokağı No:77-Dean Koontz-SAyfa 6-472
    Gölgelerin Ressamı-Esteban Martin-Arkadya-408

    22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
    İsmi tek kelimeden oluşan dört kitap
    yolcu-John Twelwe Hawk-DK-378
    Tabula-John Twelwe Hawk-DK-292
    Hikayeci-Jodi Picolut-April-528
    Cehennem-Robert Olen Butler-İthaki-280

    ReplyDelete
  51. Katılıyorum. Listem: http://okuduklarimveizlediklerim.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  52. Ben ve kızımda katılıyoruz :)) ig isimlerimiz :

    tomtom_serap

    eylulilgin_b (kızım EYLÜL ILGIN )

    ReplyDelete
  53. Katılıyorum:) Listem http://herbirenk.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  54. Listemi blogumda paylaştım:
    http://moonlightcat13.blogspot.com/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html
    Herkese keyifli okumalar ^-^

    ReplyDelete
  55. Merhaba, bu etkinliklerinizi uzaktan takip ediyordum ama bugüne kadar bu güzel etkinliğe katılmaya vakit bulamamıştım. Okuma Şenliği'nin 2 yılını doldurmuş olması da çok sevindirici. Nice yıllara. Ben de bu sefer etkinliğinize katılmak istiyorum. Yavaş yavaş okuma listemi çıkarıyorum. Listeyi yayınlayınca da haberdar ederim.
    Saygılarımla.

    ReplyDelete
  56. Tekrardan Merhaba, okuma listemi hazırladım. Listeye şu adresten ulaşabilirsiniz: http://geceedebiyat.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html
    Saygılarımla.

    ReplyDelete
  57. http://kendimenotla.blogspot.com.tr/ bloğumda paylaştım listeyi
    pecenus

    ReplyDelete
  58. Merhaba! Son bir kaç okuma şenliğine katılamıyordum. Nihayet tezi verdim ve askere gitmeden önce önümde bomboş, bol tatil planlı bir yaz var. Şenliğe tam uygun yani. Benim şenliğe dair en sevdiğim şeylerden biri planlama kısmı, yarısını okumayacak da olsam farklı kitap kombinasyonları oluşturmak çok keyifli ve bu postu görür görmez hunharca giriştim bu işe. Liste değil ama her kategori içinden seçip okuyacağım 'kitap havuzu' oluşturdum. Yakında yazarım bir yerlere.

    ReplyDelete
  59. bende varım;)
    http://maviumut88.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  60. Ben de katılmak istiyorum, okuma listemi de hazırladım: http://extraterrestretierra.blogspot.com.tr/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete
  61. Merhaba. Ben de Kutuphanecadisi.com olarak katılacağım. :)) Son 2-3 kategoride kitap seçmeye çalışıyorum. Bitirince paylaşacağım listemi. Görüşmek üzere.

    ReplyDelete
  62. anneli kızlı katılıyoruz bu sefer, bakalım sonunu nasıl göreceğiz. 6 yaş minnakımın kitapları genelde resimli ama maksat okuma aşkı. banucd ve cerend olarak varız.

    ReplyDelete
  63. Merhaba! Kitap Şenliği fikriniz gerçekten çok güzel. Bu şenliğinize katılmak isterim. Kendi listemi içinde eksikler olsa da oluşturdum ve blogumda yayınladım. Beni de eklerseniz sevinirim. :)

    http://tepedekiruzgar.blogspot.com.tr/2015/06/pinucciann-2015-yaz-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  64. Ben de listemi yayınlamayı başardım. Bir kategoriyi pas geçtim, bir iki tanesine de henuz kitap bulamadım. Ancak yine de okumaya başlıyorum.
    http://www.kutuphanecadisi.com/yaz-okuma-senligi/

    ReplyDelete
  65. Merhabalar, uzun süredir katılmadığım okuma şenliğine denk geldim yeniden :) Listem kısmen hazır olmakla birlikte katılımcılara beni de eklerseniz sevinirim :) İyi okumalar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Listeme linkten ulaşabilirsiniz; http://mutluydum.blogspot.com.tr/2015/07/yaz-seligi.html

      Delete
  66. Listem şurada:
    https://cokkitapazzaman.wordpress.com/2015/07/02/okuma-senligi-yaz-2015/

    ReplyDelete
  67. Ben de katıldım Pınar Hanım. Bloğumda da listeyi yayınladım, birkaç eksikle maalesef.

    ReplyDelete
  68. Okuma listemin bulunduğu blog adresim: http://yuzyillikyalnizlikdefteri.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  69. Merhaba.

    Daha önceden bir yorum göndermiştim katılmak istediğim ile ilgili ancak yorumumu göremedim. Rica etsem beni de listeye ekler misiniz?

    Kitap okuma listemi blogumda paylaştım:
    http://tepedekiruzgar.blogspot.com.tr/2015/06/pinucciann-2015-yaz-okuma-senligi.html

    ReplyDelete
  70. Merhaba. Ben de ilk kez katılacağım şenlik için okuma listemi hazırladım. :)
    Teşekkürler şimdiden.

    http://aykutkisa10.blogspot.com.tr/2015/07/yaz-okuma-senligi-okuma-listem.html

    ReplyDelete
  71. Ben de varım! Şenlik duyurusunu bugün gördüm. Çok geç kalmadan katılayım dedim. Ve sırf bu uğurda bir blog açtım. anikaninmaceralari.blogspot.com'da okuyacağım liste bulunmakta. Herkese selam!

    ReplyDelete
  72. http://sebonungunlugu.blogspot.com.tr/2015/06/2015-kitap-okuma-senligi-gec-gelen.html

    ilgiliye :DDD

    ReplyDelete
  73. http://seraptan.blogspot.com.tr/2015/07/pinuccias-n-ev-sahipligini-yaptg-bir.html

    Ne zamandır uğramadığım bloğuma bu vesileyle uğramış oldum.Teşekkürler.

    ReplyDelete
  74. Çok geç olmadıysa ben de katılmak istiyorum =)

    ReplyDelete
  75. hazır olan listemibirturlu paylaşamamıştım
    işte burda:)
    http://fatosgul.blogspot.com.tr/2015/06/sonunda-beklenen-okuma-senligi-baslad.html

    ReplyDelete
  76. Merhaba,
    Çiçeği burnunda blogumun ilk yazısı ile listemi yayınlıyorum.Teşekkürler.
    http://okitapbukitap.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  77. Birazcık geç kaldım ama olsun, ben de katılmak isterim. Listemi blogumda paylaştım.
    http://kitaptadinda.blogspot.com.tr/2015/07/yaz-okuma-senligi-2015-listem.html

    ReplyDelete
  78. Seneler sonra bu şenlik sayesinde bloğuma yazı yazmış oldum. teşekkürler:)
    okuma listem aşağıdaki linkte ...


    http://seraptan.blogspot.com.tr/2015/07/pinuccias-n-ev-sahipligini-yaptg-bir.html

    ReplyDelete
  79. Küçükler kategorisinde katılan kzımın okuma listesi de blogta:

    http://eylulilgin.blogspot.com.tr/2015/07/okuma-senligi-yaz-2015.html

    ReplyDelete
  80. Selam. Biraz alakasız olacak ama ayın 8 inde ben köyde olacağım okuma raporunu kaçına kadar yayınlamamız gerekiyor. ? 15 inde geri döneceğim yetişebilir miyim ? :)))

    ReplyDelete
  81. ibrahimkart1980 instagram kullanıcı adı ile

    Pinuccias Kitap Kategoriler / Büyükler İçin:

    1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
    MERCAN ADASI – ROBERT MİCHAEL BALLANTYNE – BORDO SİYAH YAYINLARI – 407 SAYFA

    2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
    KARİKATÜRLER 1 - SELÇUK ERDEM – PARANTEZ YAYINLARI - 127 SAYFA

    3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
    DEVLET ANA – KEMAL TAHİR – İTHAKİ YAYINLARI – 651 SAYFA

    5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye ulaşabilirsiniz).
    CESUR YENİ DÜNYA – ALDOUS HUXLEY – İTHAKİ YAYINLARI – 333 SAYFA

    6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
    SIRÇA KÖŞK – SABAHATTİN ALİ – YAPI KREDİ YAYINLARI – 141 SAYFA

    7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
    GİZLİ EL – REŞAT NURİ GÜNTEKİN – İLETİŞİM YAYINLARI – 142 SAYFA

    8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
    KATYA’NIN YAZI – TREVANİAN – E YAYINLARI – 186 SAYFA

    9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
    BİR BİLİM ADAMININ ROMANI – OĞUZ ATAY - İLETİŞİM YAYINLARI – 270 SAYFA

    10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
    SUNSET PARK – PAUL AUSTER – CAN YAYINLARI – 273 SAYFA

    11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
    KAĞNI-SES-ESİRLER – SABAHATTİN ALİ - YAPI KREDİ YAYINLARI – 222 SAYFA





    15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
    KARA KIZ – BERNARD SHAW –NOBEL SABAH YAYINLARI – 327 SAYFA

    16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
    KURBANLAR – DEAN KOONTZ – İNKILAP YAYINLARI – 317 SAYFA

    17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
    YAĞMUR SONRASI – SARAH JİO – ARKADYA YAYINLARI – 347 SAYFA



    19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
    İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN - SABAHATTİN ALİ – 254 SAYFA
    DEĞİRMEN - SABAHATTİN ALİ - 137 SAYFA
    YENİ DÜNYA - SABAHATTİN ALİ - 124 SAYFA



    ReplyDelete
  82. Pinuccias Kitap Kategoriler / Büyükler İçin:

    1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
    MERCAN ADASI – ROBERT MİCHAEL BALLANTYNE – BORDO SİYAH YAYINLARI – 407 SAYFA

    2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
    KARİKATÜRLER 1 - SELÇUK ERDEM – PARANTEZ YAYINLARI - 127 SAYFA

    3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
    DEVLET ANA – KEMAL TAHİR – İTHAKİ YAYINLARI – 651 SAYFA

    4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).

    5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye ulaşabilirsiniz).
    CESUR YENİ DÜNYA – ALDOUS HUXLEY – İTHAKİ YAYINLARI – 333 SAYFA

    6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
    SIRÇA KÖŞK – SABAHATTİN ALİ – YAPI KREDİ YAYINLARI – 141 SAYFA

    7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
    GİZLİ EL – REŞAT NURİ GÜNTEKİN – İLETİŞİM YAYINLARI – 142 SAYFA

    8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
    KATYA’NIN YAZI – TREVANİAN – E YAYINLARI – 186 SAYFA

    9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
    BİR BİLİM ADAMININ ROMANI – OĞUZ ATAY - İLETİŞİM YAYINLARI – 270 SAYFA

    10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
    SUNSET PARK – PAUL AUSTER – CAN YAYINLARI – 273 SAYFA

    11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
    KAĞNI-SES-ESİRLER – SABAHATTİN ALİ - YAPI KREDİ YAYINLARI – 222 SAYFA



    14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
    Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).

    15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
    KARA KIZ – BERNARD SHAW –NOBEL SABAH YAYINLARI – 327 SAYFA

    16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
    KURBANLAR – DEAN KOONTZ – İNKILAP YAYINLARI – 317 SAYFA

    17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
    YAĞMUR SONRASI – SARAH JİO – ARKADYA YAYINLARI – 347 SAYFA


    19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
    İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN - SABAHATTİN ALİ – 254 SAYFA
    DEĞİRMEN - SABAHATTİN ALİ - 137 SAYFA
    YENİ DÜNYA - SABAHATTİN ALİ - 124 SAYFA



    ReplyDelete
  83. Merhaba,
    Blogumun ilk yazısı ile listemi yayınlıyorum.Teşekkürler.

    http://ibrahimkart1980.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  84. Pinuccias Kitap Kategoriler / Büyükler İçin:

    1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
    MERCAN ADASI – ROBERT MİCHAEL BALLANTYNE – BORDO SİYAH YAYINLARI – 407 SAYFA

    2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
    KARİKATÜRLER 1 - SELÇUK ERDEM – PARANTEZ YAYINLARI - 127 SAYFA

    3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
    DEVLET ANA – KEMAL TAHİR – İTHAKİ YAYINLARI – 651 SAYFA

    4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).

    5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye ulaşabilirsiniz).
    CESUR YENİ DÜNYA – ALDOUS HUXLEY – İTHAKİ YAYINLARI – 333 SAYFA

    6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
    SIRÇA KÖŞK – SABAHATTİN ALİ – YAPI KREDİ YAYINLARI – 141 SAYFA

    7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
    GİZLİ EL – REŞAT NURİ GÜNTEKİN – İLETİŞİM YAYINLARI – 142 SAYFA

    8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
    KATYA’NIN YAZI – TREVANİAN – E YAYINLARI – 186 SAYFA

    9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
    BİR BİLİM ADAMININ ROMANI – OĞUZ ATAY - İLETİŞİM YAYINLARI – 270 SAYFA

    10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
    SUNSET PARK – PAUL AUSTER – CAN YAYINLARI – 273 SAYFA

    11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
    KAĞNI-SES-ESİRLER – SABAHATTİN ALİ - YAPI KREDİ YAYINLARI – 222 SAYFA

    12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).

    13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan.

    14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
    Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).

    15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
    KARA KIZ – BERNARD SHAW –NOBEL SABAH YAYINLARI – 327 SAYFA

    16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
    KURBANLAR – DEAN KOONTZ – İNKILAP YAYINLARI – 317 SAYFA

    17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
    YAĞMUR SONRASI – SARAH JİO – ARKADYA YAYINLARI – 347 SAYFA

    18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı.

    19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
    İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN - SABAHATTİN ALİ – 254 SAYFA
    DEĞİRMEN - SABAHATTİN ALİ - 137 SAYFA
    YENİ DÜNYA - SABAHATTİN ALİ - 124 SAYFA

    ReplyDelete
  85. Pınar ablam bu da benden olsun minnak bebe bi blogum var
    http://dilekizaruuss.blogspot.com.tr/2015/08/yaz-okuma-senligi-2015-cok-sevdigim-ve.html

    ReplyDelete
  86. Biraz geç kalmış olsam da ben de katılmak isterim, en azından bir okuma listem olması adına :)

    http://kitapsokagim.blogspot.com.tr/2015/08/yaz-okuma-senligi-2015.html

    ReplyDelete